Nem teljesen úgy alakult a Polestar 2022-es formatervezési pályázata, ahogy eltervezték, de végül a müncheni IAA kiállításon bemutatták a győztes pályaművek alapján készített Synergy nevű szuperautót. Eredetileg csak 2 győztes tervet (külső/belső) akart kiválasztani a zsűri, végül 3-at ítéltek legjobbnak, és eltartott, amíg ezeket közös nevezőre hozták, így Sanghaj helyett csak Münchenben debütált a végeredmény.

Nem működőképes autóról van szó, csak egy életnagyságban megépített makettről, amely egy nagyon lapos, egyszemélyes szuperautót mintáz. Mindkét győztesnek nyilvánított külsőt Párizsban élő fiatalok készítették, Devashish Deshmukh a pörölycápát vette mintának, Swapnil Desai pedig fejleszthető, idővel kecsesen öregedő autót akart készíteni. A belsőt a kínai Yingxiang Li tervezte, aki lebegő komfortot és vezérlést álmodott a vezetőnek. A lengyel Komil Kozik különdíjat kapott a formatervezési pályázaton, olyan villanymotoros verseny-gokartot álmodott, amely használaton kívül az energiahálózat részeként puffer-akkumulátorként működhet.

A 4,56 méter hosszú és 1,07 méter magas Polestar Synergy eddig nem használt arányokat és formai megoldásokat mutat, és világszerte hírét viszi majd a svéd márkának. Együttműködési megállapodást kötöttek a Mattel játékgyárral, a jövőben Hot Wheels és Matchbox kisautók is születnek a svédek autóiból, de addig is a Müncheni bemutató után a Synergy makettet átviszik Kaliforniába, ahol a Hot Wheels Legends Tour-on állítják ki El Segundo-ban.