Alapvetően villanymotoros luxusautó építésére alapították a máltai Silex Power nevű vállalkozást, amelynek idő közben egy villanymotoros sportkocsival bővítették a kínálatát. Ennek létrehozták a Valene Motors nevű céget, és talán az egyszerűsége miatt sokkal gyorsabban elkészülnek ezzel, mint a pár éves előnnyel elindított luxusautó-fejlesztéssel.

Harmincezer euró, azaz 9,3 millió Ft alatti indulóárat terveznek, de ezért a pénzért őszintén szólva nem kap sokat a vásárló. Még négy kereket sem, hiszen az alapváltozat csak háromkerekű, egy hajtott hátsó kerékkel. A villanymotor csúcsteljesítménye 107 LE, ami már 4,2 másodperces 100-as sprintet tesz lehetővé – az alap akkumulátor-csomag csak 15 kWh kapacitású, ami legfeljebb 180 km-es hatótávolságot eredményez. Lehet majd kérni erősebb villanymotort, a csúcsváltozat 810 lóerőt tud, akkumulátorból még két szint (30 kWh, 310 km-es hatótáv/50 kWh, 500 km-es hatótáv) lesz. Egyelőre még az első prototípust építik, az acél csővázon már rajta van a műanyag karosszéria, de még nem működőképes a Black Mamba, ehhez képest hamarosan már árulni akarják a kocsit.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!