Egészen jól álcázták az olasz formatervezők, hogy milyen nagy is valójában a Fiat legújabb autója, amely új szintre emeli a „húzzunk le egy újabb bőrt az 500-asról” témát. Azáltal, hogy nem fújták fel a megjelenést, egész jók az arányok, ráadásul a belső tér is tágas.

Egy két éven át tartó, 7 autós termék-offenzíva első eleme a kompakt szabadidő-autó, de a legnagyobb szelet csak ez után következik, a kompakt személyautó rögtön három formában (lépcsős hátú 2015 őszén, 5 ajtós és kombi 2016-ban) következik, és akkor ott lesz még a Mazdával közös 124 Spider is. Az aranyos Fiat 500-as rajongóinak se kell aggódnia, ők már várhatóan nyáron egy alaposan felfrissített autónak örülhetnek majd.

Az Esztergomban gyártott és az első SX4 alapján készült Sedicit váltja az olaszok kínálatában a Jeep Renegade testvérmodellje, és az olaszok semmiről nem mondtak le. Ugyanazokkal a motorokkal/váltókkal/hajtásláncokkal lesz választható az 500X, mint „amerikai” testvére, ami azt jelenti, hogy a kifejezetten városi autó mellett lesz olyan is, amivel – megfelelő abroncsok felszerelése esetén – akár komoly terepen is helytáll.

A normál elsőkerékhajtás mellett okos menetstabilizálóval segített elsőkerékhajtás és összkerékhajtás létezik, motortól függően 6 fokozatú kézi kapcsolású, 6 fokozatú dupla kuplungos vagy 9 fokozatú automatikus váltó dolgozik a hajtásláncban. Az alapmodellbe 1,6-os benzines kerül 110 lóerővel, a következő lépcső a 140 lóerős 1,4-es turbó. A kis dízel a 120 lóerős 1,6-os, a nagyobb pedig a 140 lóerős 2,0 literes. Szóval a bőség zavarával találja magát szembe a kedves ügyfél, akinek a most következő nyílt hétvégén szívesen segítenek az értékesítők.

A Fiat Magyarország weboldalán egyébként már megtalálják  teljes, részletes árlistát. A legolcsóbb, 110 lóerős, elsőkerékhajtású Pop felszereltségű 500X-ért 4,39 millió Ft-ot kell fizetni, dízelért (120 LE, elsőkerékhajtás, Cross) legalább 6,04 millió Ft-ot kérnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!