Sportos autókat gyártó márkaként tér vissza az MG. Egyelőre csak Angliai forgalmazásáról vannak hírek Sportos autókat gyártó márkaként tér vissza az MG. Egyelőre csak Angliai forgalmazásáról vannak hírek

A kínai Shanghai Automotive Industry Corporation még 2007-ben vásárolta meg az MG autógyárat, majd a gyártósorokat rövid úton behajózták Kínába, és azóta lényegében megszűnt a márka. Most elkészültek az új autókkal, amelyeket rögtön teljes lefedettséget biztosító kereskedőhálózat segítségével fognak kínálni Angliában.

A SAIC és a General Motors angliai forgalmazója már aláírta azt a megállapodást, amelynek értelmében a Vauxhall (Opel) és Chevrolet márkakereskedések fogják árulni az új MG személyautókat. A kínai cég egy kínai vegyesvállalat kapcsán jelenleg is igen fontos partnere a General Motorsnak, valószínűleg ezért is volt hajlandó ilyen, egyébként szokatlanul engedékeny megállapodásra a kínaiakkal. Longbridge-ben új gyártósorokat telepítenek, amelyeken 2011 közepén indul majd meg az MG6 típus sorozatgyártása, egyelőre nincs arról szó, hogy Kínában készülő autókat is forgalmaznának kontinensünkön.

Partnerének, a General Motorsnak a segítségével hódítaná meg az európai piacot a SAIC-hoz tartozó MG márka Partnerének, a General Motorsnak a segítségével hódítaná meg az európai piacot a SAIC-hoz tartozó MG márka

2012 folyamán már az egész kontinensen jelen akar lenni a SAIC autóival. Utóbbiból az is következhet, hogy akár Magyarországon is megjelenhet az MG márka a General Motorhoz köthető kereskedésekben, de az is lehet, hogy a korábbiakhoz hasonlóan egy kisebb, exkluzívabb szalonokkal rendelkező márkát választ a partnerének. Ez azonban csak találgatás, az angliai megállapodás hivatalos bejelentéséig nem is lehet semmiféle megerősítésre vagy cáfolatra számítani.

2011 közepén indul az MG6 sorozatgyártása Longbridge-ben 2011 közepén indul az MG6 sorozatgyártása Longbridge-ben