Nem lehet szerénységgel vádolni a német-amerikai Neutrino Inc. társaságot, hiszen nem kevesebbet állítanak, minthogy a találmányuk legalább olyan jelentős újdonság, mint a gőzgép vagy az internet. A cég ügyvezetője, Holger Thorsten Schubart szerint olyan technológiát fejlesztettek ki, amelynek segítségével egy elektromos autó 2000 km-et tud egyhuzamban megtenni, ráadásul egyáltalán nem kell tölteni az akkumulátort, mert az saját magát regenerálja. Persze ez a folyamat lassabb, mint ha például konnektorhoz csatlakoztatják az autót, de egy átlagos felhasználónak soha nem kell majd töltenie autóját.

Állítólag már van működőképes prototípusa a Neutrino Inc-nek, most azon dolgoznak, hogy a több, mint fél tonnás tömegű szerkezetet könnyebbé tegyék, és hogy az öntöltés folyamatát is felgyorsítsák. Egyelőre csak nagy vonalakban ismertették a technológiát, miszerint a neutrínó-sugárzást hasznosítják nanotechnológia segítségével, konkrétumokat majd azt követően árulnak el, hogy megítélik nekik a szabadalmaikat. A cég egyébként úgy tervezi, először nem az autók világát hódítanák meg, hanem 2016-2017 körül piacra dobnák az önfeltöltő mobiltelefon-akkumulátort, amellyel hatalmas gondot vennének le az okostelefonnal rendelkezők válláról – ezek az emberek még az elektromos autók sofőrjeinél is jobban vágynak egy-egy megváltó konnektorra. A második lépés lenne az elektromos autók piacának meghódítása, a harmadik pedig egy, a háztartásokat árammal ellátó energiacella magalkotása.

A tudósok megosztva vélekednek a bejelentésről, van, aki szerint butaság az egész, hiszen a neutrínó-sugárzás energiája még arra se elég, hogy egy LED-et működtessen, van, aki szerint a részletek további ismerete nélkül nem szabad rögtön elítélni a dolgot, hiszen „lehet, hogy tényleg feltaláltak valamit”. Az se segít eloszlatni a tudományos világ kétségeit, hogy a cégvezető, Holger Thorsten Schubart egyébként ingatlanügynök, de üzleti befektetésekhez vagy épp exkluzív veteránautó vásárláshoz is szívesen nyújt segítséget szerteágazó kapcsolatait felhasználva.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!