Jelenleg 18, különféle autó lehet taxi New Yorkban, azonban a következő tíz évben csak egyféle típust vásárolhatnak majd a személyszállítók: a taxihatóság által több mint két évig tartó tenderen kiválasztott Nissan NV200-as Taxi.

Nálunk csak teherautóként kapható a kompakt méretű dobozautó, amelyet természetesen alaposan átalakítanak az új követelményeknek megfelelően. Antibakteriális, könnyen tisztítható utastér, ahol négy utas is elfér. Sötétített üvegtető teszi láthatóvá az egyedülálló panorámát az utasok számára, akik elektromos töltőcsatlakozást is kapnak. A zajterhelés csökkentése miatt a duda csak fele olyan hangos, mint egy normál autóban, cserében működtetésekor villog a fényszóró is.

Kétliteres benzinmotor hajtja majd az NV200 taxit, amelynél alapfelszerelés lesz a navigációs rendszer - amit az utasok is szemmel tarthatnak majd Kétliteres benzinmotor hajtja majd az NV200 taxit, amelynél alapfelszerelés lesz a navigációs rendszer – amit az utasok is szemmel tarthatnak majd

A motortérbe kétliteres benzinmotort szerelnek, amihez magától értetődően automatikus váltó csatlakozik. Ezzel minden idők legtakarékosabb new yorki taxija lesz az NV200, amelyet mexikói gyártásból, nagyjából 29 000 dolláros áron vásárolhatnak majd meg a vállalkozások. A Nissan egyébként valószínűleg néhány éven belül az autó teljesen elektromos hajtású változatát is piacra dobja majd, noha ezt nem követeli meg tőle a taxihatóság.

Hatalmas tér várja az utasokat, a nagyobb belmagasság miatt könnyebb a be- és kiszállás. Üvegtetőn keresztül lehet majd csodálni a felhőkarcolókat Hatalmas tér várja az utasokat, a nagyobb belmagasság miatt könnyebb a be- és kiszállás. Üvegtetőn keresztül lehet majd csodálni a felhőkarcolókat