Mostanáig voltak olyan piacok, ahol egymással párhuzamosan árulták a Renault Thalia (Symbol, Clio Classic) és Dacia Logan típusokat, ilyen volt Magyarország is. A jövőben ennek már nem lesz értelme, hiszen a most bemutatott új Renault Symbol nem más, mint egy átmaszkolt Logan. Ami megkérdőjelezi a két autó párhuzamos forgalmazásának értelmét.

Az első lökhárító, ebből következően a hűtőrács és a motorháztető jelenti csak az eltérést a két autó között, no meg a márkajelzés, amelyet a csomagtérfedélen és a kormányon is láthatunk. A fényszórók például már változatlanok.

Műszakilag is megfelel a Dacia Logannek a Renault Symbol, egyedüli benzinesként a 0,9 literes, 90 lóerős háromhengeres turbót találjuk a kínálatban, az 1,5-ös dízel 75 és 90 lóerős teljesítménnyel is választható. Hazájában, Törökországban januárban indul meg a Renault Symbol forgalmazása, ezen kívül még Algériát is Tunéziát jelölték meg olyan országként, amely még 2013-ban megkapja az autót.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!