A Rolls-Royce vezetője, Torsten Müller-Ötvös szerint a márka ügyfelei az elmúlt évben átgondolták az időhöz való viszonyukat, sokan egy biztos pontra vágynak az életükben, amit például a Rolls-Royce limuzinjuk ad meg nekik. A Phantomból készített Tempus Collection esetében például eltüntetik az utastérből az órákat, hogy semmi ne emlékeztesse az ügyfeleket az idő múlására.

Mindössze 20 példányt készítenek, amelyeket már mind értékesítettek. Az idő és a kozmosz volt a téma, azon belül is az 1967-ben felfedezett pulzár nevű csillagok, amelyek rendszeres elektromágneses kisugárzásai az idő múlását idézik – az egyedi tetőkárpiton lehet figyelemmel követni ezt a jelenséget. A műszerfali galériában látható 100 darab különféle oszlopot egy alumíniumtömbből készítik kézi munkával, ezzel a pulzár 100 millió éves keringési idejére utalnak.

A karosszériát Kairos kék fényezést borítja, amelynek a lakkjába apró és ritka csillámokat szórtak, így az éjszakai égboltot idézi a megjelenés. A motorháztetőn lévő Emily-szobor talapzatába az ügyfél számára fontos dátumot gravíroznak. A Rolls-Royce Phantom Tempus Collection-höz gyári tartozékokat is adnak, a Tempus pezsgősládára kézzel festik fel a pulzár-motívumot, a pezsgőspoharak úgy helyezkednek el benne, mint a V12-es blokk hengerei.