Németországban per pillanat nem lehet rendelni az Audi S4 és S5 modelleket, a weboldal konfigurátorából is eltűntek ezek az autók. Az ok, hogy újraprogramozzák a motorelektronikát, ami a jelenleginél magasabb szabványos fogyasztást (egy számjegyű CO2-kibocsájtás növekedést említenek pontos érték megnevezése nélkül) eredményez, ami miatt módosítani kell a típusbizonyítványt. Utóbbira pedig csak azt követően kerül sor, hogy a német hatóság is jóváhagyja a méréseket, várhatóan 2017 augusztusától lesz újra kapható a két sportmodell.

Hasonló okból a 190 lóerős 2,0 literes turbómotorral szerelt A4-es se rendelhető, de ennél csökkenni fog hamarosan a fogyasztási érték. A mérnökök itt nem a motorvezérlő elektronikát programozzák át, hanem megnövelik a fékenergia-visszatermelés mértékét, és megemelik azt a sebességet is, ahol a motorleállító beavatkozik. Azt nem árulta el az Audi, ezek a módosítások mennyivel csökkentik a szabványos fogyasztást.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!