Késésben van a Fox e-Mobility nevű cég a korábbi terveihez képest, de erre magyarázat lehet, hogy teljesen átalakították a működési modelljüket. Továbbra is a Murat Günak által megtervezett, középső vezetőüléssel és kétoldali tolóajtóval ellátott Mia villanyautót akarják gyártani, de már nem saját gyár felépítésében gondolkoznak – tehát a komáromi összeszerelésről sincs már szó –, hanem meglévő bérgyártókkal akarnak leszerződni a sorozatgyártásra.

Magán a konstrukción is változtattak egy keveset, a formát sarkosabbra rajzolták át, de alapvetően marad az eddigi felállás a központi vezetőhellyel és a kétoldali tolóajtóval – szűk helyen ideális, hogy nem oldalra nyílnak az ajtók és hogy mindkét irányban el lehet hagyni/meg lehet közelíteni az utasteret. Nem kell félni majd az esetleges parkolási sérülésektől sem, könnyen javítható lesz a konstrukció. A technika újdonsága, hogy már menetstabilizáló és blokkolásgátló is lesz a fedélzeten.

Az akkumulátoros-elektromos hajtáson is módosítanak, a „jobb gyorsulás” ígérete erősebb hajtómotorra utal, az alapból 225 km-es hatótávolság pedig sokkal nagyobb akkumulátor-kapacitásra, ráadásul egy második telep beszerelésére is lesz lehetőség – akár utólag is –, amivel 400 km fölé megy a szabványos hatótávolság.

Személyszállítóként (1+2 személyes fülke) és haszonjárműként akarják piacra dobni a Mia 2.0-t, amelynek első prototípusait még az idén összerakják, és megkezdik a végső hangolást. A sajtóanyagból már hiányzik a céldátum, hogy mikor akarják megkezdni a sorozatgyártást, a folyamat felgyorsítása érdekében saját üzem helyett bérgyártást terveznek, amivel bizonyos mértékig a helyi igényekhez is tudják igazítani a konstrukciót.