Amíg az XC90-es szabadidő-autó belsejében bőven van hely az Exclusive Lounge Console belső tér fényűzéséhez, az S90-es személyautóban bizony már érezni a karosszéria korlátait; a vetélytársakkal ellentétben a Volvo nem nyújtja meg a tengelytávolságot, cserébe még több luxust kínál.

Nem lehet nagyon kényelmes az a hátsó ülés, ha se a szalonon a hostess, se a stúdióban a modell nem dől hátra Nem lehet nagyon kényelmes az a hátsó ülés, ha se a szalonon a hostess, se a stúdióban a modell nem dől hátra

Azért, hogy a jobb hátsó ülésen helyet foglaló tulajdonosnak elég helyet biztosítsanak, megszabadulnak az anyósüléstől, amelynek helyét egy olyan lábtartó foglalta el, amely még egy számítógépnek is helyet ad. A Pekingi Autószalonon karosszéria nélkül debütált az új belső tér, egy attraktív szőke gépírónőt is beültettek a hátsó ülésre, aki nem hátradőlve gépel – állítható az asztalka, szóval lehet az ülésen fetrengve is gépelni. Az igazi luxust nem a hűtődoboz jelenti, hanem az a cipótartó, amelyet akár fűteni is lehet, amivel minden bizonnyal a skandináv télre készülnek.

Az ágy funkció használhatóságát megkérdőjelezi, hogy a monitortartó miatt csak nyújtott lábbal, „vigyázzban” lehet feküdni, kanyarokban pedig még a legóvatosabb sofőrrel is van oldalirányú erőhatás, amikor a tartóknak szorul az ember lába. Következő körben várhatóan karosszériába építve is megmutatják majd a Volvo S90 Exclusive belsőt, ezt követően kerülhet sor a gyártására. Mivel a karosszériához nem nyúlnak, nagy valószínűséggel a mi kontinensünkön is elérhető lesz majd ez a luxuscsomag.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!