Az Alice Springs városából észak felé tartó Stuart Highway két szakaszán, mintegy 300 km-es hosszúságban nincs sebességhatár, jellemzően az autógyártók által szervezett túrákon próbálhatják itt ki autójuk képességeit a tulajdonosok.

A Northern Territory kormányzata most újra be akarja vezetni ezeken a szakaszokon a sebességkorlátozást, állítólag azért, mert sok itt a halálos baleset. Érdekes módon, amikor 2014-ben eltörölték a 130 km/h-s korlátozást, akkor a kormányzat olyan tanulmányokra hivatkozott, amelyek alapján a sebességhatár eltörlése csökkenti a baleseteket. A Porsche szeretné megtartani a sebességkorlátozás nélküli útszakaszokat, szerinte ha bevezetik a 130 km/h-t, akkor jelentős gazdasági visszaesés lesz a régióban. Annak ellenére harcol a szabad száguldásért a Porsche, hogy az új szabályozás értelmében az autógyártók tesztelési célra felmentést kérhetnek a korlátozás alól.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!