Fotó: police.hu

Nem unatkoztak vasárnap a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség alkalmazottai a Csanádpalotai Közúti Határátkelőhelyen, ahol rögtön 4 nagy értékű lopott autót fogtak vasárnap. A sort reggel, 7:45-kor egy BMW 535d típusú autó nyitotta, egy román férfi akart átlépni a határon a francia rendszámos autóval, amely szerepelt a Schengeni Információs Rendszerben, a francia hatóságok körözték. A Makói Rendőrkapitányság nyomozói a 2,5 millió forint értékű járművet lefoglalták.

12:30-kor egy román állampolgárságú férfi egy Mercedes-Benz A180 Sedan-nal jelentkezett kilépésre, 13:30-kor egy Volkswagen Golf érkezett a határra egy román állampolgárral a vezetőülésben. Mindkét autót a finn hatóságok körözték, a Makói Rendőrkapitányság nyomozói a 10 és 14 millió forint értékű járműveket lefoglalták.

Ezzel azonban még nem ért véget a határőrök szempontjából nyerő széria, hiszen 17:30-kor egy román állampolgár jelentkezett kilépésre egy Lengyelországban forgalomba helyezett Mercedes-Benz A200-assal. Az ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy az autó szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt a lengyel hatóságok keresik. A Makói Rendőrkapitányság nyomozói a 17 millió forint értékű járművet lefoglalták.