Alig pár nappal a Frankfurti Autószalont követően lépett színre a PSA konszern a két kompakt szabadidő-autójával, amely az előző, egy kategóriával nagyobb próbálkozáshoz hasonlóan a Mitsubishivel való közös munka eredménye. Nagyon nem kell sietniük a franciáknak, hiszen a forgalmazás csak 2012. második negyedévében indul meg, csak Genfben lesz a világpremier.

Addig is itt van néhány kép a két autó külsejéről, amelyről mindkét esetben elmondható, hogy ezúttal sikerült a kiindulási alaptól minden tekintetben eltérőt alkotni. A Citroen C4 Airdream és a Peugeot 4008 esetén 4,34 méter lett a hossz, 1,8 méter a szélesség és 1,63 méter a magasság, a csomagtér alaphelyzetben 442 literes.

A motorkínálat négy erőforrást jelent, de ezek közül a Peugeot bevallottan csak a két dízelt fogja forgalmazni Európában. Az alapmotor az 1.6 HDi 112 lóerővel, ami első- és összkerékhajtással is kombinálható, a nagyobb dízel a Mitsubishi saját fejlesztésű blokkja, ami itt 1.8 HDi névre hallgat, teljesítménye 150 lóerő és csak összkerékhajtással van. A benzinesek – már ahol elérhetőek lesznek – 1,6 (116 LE) és 2,0 (150 LE) literesek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!