A megfelelő motorolaj kiválasztására nyújt ideális megoldást a MOL motorolaj ajánló, amely segítségével pillanatok alatt kiválaszthatók a legnépszerűbb személygépkocsi, motorkerékpár és kishaszonjármű típusokhoz tökéletesen megfelelő kenőanyagok. Az online ajánlónak köszönhetően így nem kell a szervizkönyvben kutakodni a megfelelő motorolaj kiválasztására vonatkozó információk után.

„A legtöbb járműtulajdonos nem szereti a fölösleges információkat, az egyszerűségre és a lényegre törekszik. Az ő kényelmük érdekében fejlesztettük ki a motorolaj ajánlónkat, amely az adott jármű típusának és évjáratának megfelelően, személyre szabott információkkal látja el az érdeklődőket” – mondta Vida Szabolcs, a MOL-LUB Kft. kenőanyag termékmenedzsment vezetője. A MOL weboldaláról elérhető motorolaj ajánló segítségével az autó, motorkerékpár vagy kishaszonjármű pontos típusát és évjáratát kiválasztva könnyedén azonosítható, hogy a jármű számára melyik MOL motorolajok az ideálisak. A több választási lehetőség közötti döntést a motorolajokról szóló leírások könnyítik meg, az eredmény pedig e-mailben is elküldhető, vagy kinyomtatható további felhasználás céljára.

Becslések szerint a Magyarországon forgalomban lévő autók közel 70%-nál 10-15 000 km után kell kötelezően olajcserét végezni. A két olajcsere között javasolt olajszint ellenőrzést pedig 1 000-1 500 km-ben határozzák meg a szakértők. A járművek rendszeres karbantartása és a megfelelő, jó minőségű motorolajok használata több szempontból is elengedhetetlen: a jól megválasztott motorolaj hozzájárul az üzemanyag-takarékossághoz, segít a motor-meghibásodások megelőzésében, és biztosítja a katalizátorok hosszú élettartamát.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!