A nagyközönség a Frankfurti Autószalonon láthatja majd először az új Smart Fortwo kabriót, de a Budapesten megrendezett Smart Times 15 találkozón a rajongóknak már megmutatták az újdonságot, amely 2016 elején kerül majd a kereskedésekbe.

Nem sokat változott a tetőszerkezet a korábbihoz képest, két gombnyomásra (az első a napfénytető-nyílás) teljesen hátracsúszik a vászon, és aki érez magában elég lelki erőt, az kiveheti az ajtók fölötti merevítéseket is, amelyet a lehajtható csomagtérfedélben tárolhat. Farmerkék, piros vagy fekete lehet a vászon színe. Az automatikus tetőnyitás-csukás mindössze 12 másodpercig tart és menet közben (akár végsebességnél) is végrehajtható. Az előző generációhoz képest 15 százalékkal lett merevebb a karosszéria.

A felszereltségi szintek és motorválaszték megegyezik a zárt modellével, tehát 71 lóerős 1,0 literes vagy 90 lóerős 0,9 literes turbómotor kerülhet a csomagtér alá, a váltó ötfokozatú, kézi kapcsolású vagy hatfokozatú, dupla kuplungos lehet. A Smart Fortwo választéka hamarosan a növelt teljesítményű Brabus változattal bővül, azt követően pedig az elektromos változat mutatkozik majd be.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!