Végül a Mercedes-Benz CLA modelleket is utolérte a kompakt modellek megújulása, amelynek keretében új lökhárítókkal és felnikkel, illetve a csak ennél a modellnél választható Hyper Blue színnel frissült a megjelenés. A vásárlók gazdagabb felszereltségnek örülhetnek, immár alapáron adják a 10,25 colos központi érintőképernyőt, és csak a kormány mögött van alapból 7 colos monitor, generációt váltott az MBUX digitális segéd – a hangvezérlés továbbra se érhető el magyarul –, az USB-csomagot, a tolatókamerát, a fényszórósegédet.

A Mercedes-Benz változatok benzinmotorjai már mind 48 voltos lágyhibrid rásegítéssel jönnek, ami rövid ideig 14 LE többletet jelent, de inkább a spórolást szolgálja ez a megoldás. A 250 e jelzésű plug-in hibrid hajtásnál a villanymotor teljesítményét 7 lóerővel 109 lóerőre növelték, az új fedélzeti töltővel már 11 kW az AC töltés, 22 kW a DC töltés maximuma; a 15,6 kWh kapacitású akkumulátorral 68-82 km között van az elektromos hatótáv.

A Mercedes-AMG modellek orrán már nem a 3 ágú csillag, hanem az AMG műhely címere látható, a 2,0 literes turbómotor 35-ös jelzésű változata (306 LE/400 Nm) kap 48 voltos lágyhibrid rendszert, a 45 S jelzésű változat (421 LE/500 Nm) változatlanul folytatja. Utóbbinál a látványos fólia-dekort és az AMG Aerodynamics, Night I és Night II-es csomagot is tartalmazó Street style Edition az újdonság.