Budapest XI, kerületében, a Budafoki és Hengermalom-utak kereszteződésében nyitották meg ünnepélyes keretek között az 50., OMV töltőállomáson működő Spar Expressz üzletet. A hangosításnak köszönhetően csak néha nyomta el a lámpától induló teherautók zaja a beszédeket, de ez helyi sajátosság.

Fotó: Lővei Gergely Fotó: Lővei Gergely

Egy hónapig tartott a shop átépítése, amely során kialakították az új eladóterületet, ahol a korábbihoz képest háromszor nagyobb, de egy rendes Spar üzletet terjedelmi okokból el nem érő választékkal találkozik az ügyfél. Ráadásul nincs töltőállomás-felár, a normál boltokban alkalmazott árakat találjuk mindenfelé – erről folyóméterenként egy darab kis zászló tájékoztat. Méretes a hűtőpult, ahol egész szép választékban találunk tejtermékeket, rögtön a bejáratnál a friss gyümölcsökkel teli kosárba botlik az ember, tartós élelmiszereket és egyéb fogyasztási cikkeket is lehet találni a polcokon.

Éjjel-nappal, a hét összes napján várják a vásárlókat ezek a boltok, muszáj megemlíteni, hogy az OMV már 2013-ban elkezdett gondolkozni azon, hogyan tudná javítani az ügyfelek elégedettségét, amihez a Spar hálózat lett a partner, az első közös bolt 2013 október 14-én nyílt meg, és nem sokkal később még négy csatlakozott hozzá. A próbaidő alatt felülmúlta a várakozásokat a forgalom és az ügyfél-visszajelzések is azt jelezték, igény van erre a szolgáltatásra, úgyhogy a program folytatódott, amelynek csak lendületet adott a tavaly bevezetett vasárnapi zárvatartásról szóló törvény.

Sáfrány Péter, aki a jubileumi üzletnek helyt adó benzinkút üzemeltetője egy másik, a Keresztúri úton található töltőállomás kapcsán már egy évvel ezelőtt megismerkedett a Spar Expressz üzlettel, és így gyakorlati tapasztalatai is vannak. Eszerint a rendszeresen tankolni járók idővel rászoktak arra, hogy rögtön a bevásárlást is elintézik, de olyanok is vannak, akik épp csak beugranak pár cikkért, és alig 3-4 perc után már távoznak is. Szóval sikeres a modell, az olcsó és széles választékú bolt a benzinkúton, úgyhogy a két nagy cég tovább folytatja együttműködését, és még az idén 15 további Spar Expressz üzletet nyitnak meg az OMV töltőállomásokon.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!