Jelenleg épp Dél-Amerikában forgat a brit Top Gear műsor stábja, az eredeti tervek szerint a patagóniai főútvonalon hajtottak volna végig három autóval. Azonban Jeremy Clarkson Porsche 928-asának rendszáma – H982 FKL – az argentinok szerint a Falkland szigetekért vívott háborúra utal, amit provokációnak fogtak fel. A stáb ezt követően gyorsan lecserélte a rendszámot H1 VAE-re, de ez nem mentette meg őket a tömegek haragjától.

Többször is inzultálták a stábot az annak érkezéséről közösségi médián értesülő argentinok, a műsorvezetőket és a stáb további 5 tagját légi úton menekítették ki a hatóságok a Tierra del Fuego tartományból, azonban a stáb hátramaradt tagjai – szám szerint 29-en – megpróbálták kihajtani Argentínából Chile felé, azonban a határ 6 órányira volt. E közben kövezték meg a rendőri kísérettel haladó kocsikat, amelyeket ezt követően nem sokkal, Tolhuin várostól nem messze magukra hagytak egy rendőrségi ellenőrző ponton. „Itt hagyjuk az autókat, nem akarunk több problémát. Égessék el ezeket, ha akarják, mi csak ki akarunk jutni innen” – mondta a stáb egyik tagja, amikor otthagyták a három autót, végül egy hajón keltek át Chilébe.

Helyi politikusok is úgy nyilatkoztak, hogy szerintük is provokáció volt a rendszám, amiről Jeremy Clarkson azt mondta, hogy már így vették az autót, és ha provokálni akartak volna, akkor például a W3WON (Nyertünk) rendszámmal látták volna el az autót.  Azt is furcsának tartja a műsorvezető, hogy amíg a hatóságok arról beszélnek, hogy háborús veteránok háborodtak fel, az őket inzultáló tömeg a húszas éveikben járó fiatalokat jelentette. A három autó rendőrsági raktárban várja sorsát, ha a BBC záros határidőn belül nem jelentkezik értük, valószínűleg bezúzzák azokat. A helyzet zavaros, és egyelőre azt sem tudni, hogy a terveknek megfelelően adásba kerül-e majd 2015 márciusában az az anyag, amelyet itt forgattak a BBC Top Gear műsorának készítői.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!