Úgy tűnik, a legújabb kínai autógyártó, a nemrég megalapított Jiangsu Golden Lake Continental Automobile nevű cég egy kicsit több energiát fordított a márkanév megalkotására, mint a termékfejlesztésre.

Az első, a védjegyhivatalba benyújtott autójuk egy négyajtós, kompakt kupé volt, amire még rámondható, hogy egyedi. A második azonban már a kínai hagyományoknak megfelelően egy szemérmetlen másolat, a megszokottnál jobban hasonlít a VW tanulmányként már bemutatott, a hírek szerint 2014 végén sorozatgyártású autóként bemutatkozó, 2015-től megvásárolható Taigun nevű kis kategóriás szabadidő-autójára.

A kínaiak épp csak annyit módosítottak a terveken, amit a VW is meglép majd: rendes kilincsek, lehúzható hátsó oldalablak. A rend kedvéért azért átrajzolták a hűtőrácsot, ami sokkal jellegtelenebb lett, és a hátsó lámpák formája is inkább a Touaregét idézi. A Jiangsu Golden Lake Continental Automobile, vagy ahogy kínaiul nevezik, a Jiangsu Jinhu Oulu Qiche Youxian Gongsi a többi kínai gyártó által is favorizált Mitsubishi-benzinmotorokkal (4G1, 4A9) képzeli el a kis szabadidő-autó sorozatgyártását.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!