A Hindustan Times újságnak nyilatkozó, névtelenséget kérő magas rangú hivatalnok azt mondta, hogy a Maruti, a Tata és a Mahindra is biztosította az indiai kormányt, hogy még az idén hibrid- vagy teljesen elektromos hajtású autót dobnak piacra a FAME néven ( Faster Adoption and Manufacturing of Electric vehicles in India) meghirdetett program támogatására.

A Suzuki várhatóan a többször is tanulmányozott, és pár prototípussal jelenleg is futó tesztelésen résztvevő Swift Range Extender elnevezésű járművet fogja gyártani, a korábban ígért megfizethető hibrid hajtásra pár évet még kell várnunk. Hálózatról tölthető hibridről beszélünk, amely az akkumulátorban tárolt energiával 25,5 km-t tud megtenni (90 perc a töltési idő 240V-os hálózatról), szükség szerint pedig a motortérbe épített, 0,66 literes benzinmotor is képes hajtani az első kerekeket. Mivel kifejezetten az indiai piacra szánt járműről van szó, várhatóan a Dzire lépcsős hátú karosszériával valósítják meg a hibrid hajtást.

A FAME program keretében az indiai kormány 56 000-540 000 Ft-nak megfelelő támogatást ad a 4 méternél rövidebb, alternatív üzemű autóknak, aminek következtében a hálózatról tölthető Swift hibrid versenyképes alternatívája lehet a dízelnek. Indiában jelenleg mindössze három hibrid autót forgalmaznak: Prius, Camry Hybrid és BMW i8-as. Egyedüli elektromos autóként a Mahindra e2o vásárolható meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!