Érdekes módon a Chevrolet egészen 2012 végéig várt azzal, hogy a Malibu nevű középkategóriás szedán aktuális változatát piacra dobja az Egyesült Államokban. Azonban nemzetközi szinten már elég idős az autó ahhoz, hogy megújuljon, és a változást érdekes módon az USA-ban jelentették be, tehát az ottani vásárlók érthetően nem boldogok, hiszen kevesebb, mint egy évvel a piacra dobást követő modellfrissítés jelentős értékvesztést jelent majd azoknak, akik vásároltak az új generációból.

Azért sietett az átalakítással a General Motors, mert a nagyobb méretű Impala fogadtatása kedvező a piacon, a Malibut pedig megpróbálták ehhez közelíteni. Ennek érdekében új a hűtőrácsot is magába foglaló első lökhárító, és másként világít az egyébként változatlan formájú hátsó lámpa.

Érdemi változások is vannak, legjelentősebb például a hátsó lábtér megnövelése kicsivel több, mint 3 centivel (1,25 inch), amit úgy értek el, hogy az első ülés támláját egy kicsit kimélyítették, a hátsó ülés támlája pedig keskenyebb lett, azaz egy kicsit hátrébb ül az ott helyet foglaló ember. A műszerfalnak csak a két első ülés közé nyúló része változott, hosszabb lett a könyöklő, és a két pohártartó mellett már két mobiltelefon tartó rekesz is van.

Az Egyesült Államokban választható két erőforrással is foglalkoztak egy keveset, ezek közül egyik se érhető el Európában. Az alapmotor például egy 2,5 literes négyhengeres, ami egyfelől módosított hatfokozatú automatikus váltót kapott, a kézi váltós kivitelben pedig megjelent a motorleállító. Új a 2,0 literes turbómotor, aminek 259 lóerő és 400 Nm a csúcsteljesítménye. Új rugók és lengéscsillapítók beépítésével módosították a felfüggesztés hangolását, módosítottak a kormányzáson és a fékrendszeren is egy keveset a jobb vezetési élmény érdekében. Elektronikus segédek is választhatóak a megújult Chevrolet Malibuhoz, úgymint holttérfigyelő, és a parkolóból kifarolást megkönnyítő hátsó keresztező-forgalom figyelő segéd. Európában nem várhatóak jelentős változások a motorkínálatban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!