Idén ősszel mutatja be a Mercedes az Unimogok új generációit, hiszen a kis- és a nagy méretű sorozat egyszerre újul meg annak következtében, hogy átállítja a motorokat az Euro VI-os károsanyag-kibocsájtási előírásokra a gyár.

Jelenleg Finnországban tesztelik a prototípusokat, amelyeknél a nagyobb haszonjárművekről származó elektromos komponenseket használnak. A motorok mellett az erőátvitelt is lecserélik, ennek részleteiről majd a hivatalos leleplezés alkalmával tájékozódhatunk.

A motorokat mintegy 300 mérési pontot figyelembe véve vizsgálják, hogyan viselkednek a napon -30 °C, árnyékban akár -45 °C-os hőmérsékleten. Az itt szerzett tapasztalatok alapján készítettek olyan külső (elektromos csatlakozás) forrásból dolgozó előmelegítőt, amelynek segítségével akár -30 °C-ban is gond nélkül beindul az erőforrás. A gyári kémfotók és a videó alapján nagyjából annyit tudunk megállapítani az új Unimogok formájáról, hogy a nagyobb örökli csak a 2011-ben bemutatott tanulmány részleteit.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!