Lassan már Indiában is kifut a Suzuki SX4-es első generációjának gyártása, de Kínában még mindig jól fut az alaposan átalakított megjelenésű autó. Olyannyira, hogy az egyébként a prémiumautókat másoló Yema Auto most ezt a típust szemelte ki magának.

Ráadásul most nem a Yema által (a nyolcvanas években aktuális Rover Montego alapjára) fejlesztett autóval van dolgunk, hanem egy szintén jórészt ismeretlen, kicsi gyár egy autóját veszik át. A Henan Suda Transportation Energy Saving Technologies Co. Ltd. által elkészített elektromos másolat gyártását kezdik majd hamarosan el némileg módosított formában. Először is 40 helyett immár 67 lóerő a kerekeket hajtó elektromotor teljesítménye, másfelől a terepjárós irányt erősítve (vagy talán az akkumulátornak kellett a hely?) a csomagtérfedélre kívülről szerelik a pótkereket. Ez utóbbinak köszönhető, hogy a Yema egyelőre névtelen Suzuki SX4-másolatának hossza 4,51 méter, egyébként szinte mm-re egyeznek a méretek a japán autóéval (szélesség 1755 mm helyett 1737 mm, magasság 1605 mm helyett 1606 mm, tengelytáv mindkét esetben 2500 mm).

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!