Tanulmányként ismertük meg a legnagyobb BMW szabadidő-autót, az X7-es végleges változata szűk egy év múlva mutatkozik be. Addig se pihennek a mérnökök, Spartanburgben elkészítették az előszéria példányait.

Ezeket az autókat kifejezetten tesztelési célból gyártották le, tehát hideg és forró égövben is futnak majd a prototípusok, és szép számban lesznek majd olyanok is, amelyeket törésteszteken pusztítanak el – a többi autóra majd a zúzda vár a tesztprogram végén.

Ugyanazon a gyártósoron rakták össze az X7-eseket, ahol az X5/X6 modellek készülnek, a végső ellenőrzést követően még a csarnokon belül megkapták az álcázásukat. Ennek ellenére nem fog sokáig tartani, amíg az első realisztikus számítógépes grafikák megjelennek majd a típusról, hiszen a gyári fényképeken és videón látszanak azok a részletek – például a lámpák –, amelyek a tanulmányt megkülönböztetik a szériaváltozattól.

A következő egy év során az autó tesztelése mellett még a spartanburgi gyárat is felkészítik az új típusra, ebbe beletartozik a munkások továbbképzése. Teljes részletességgel csak 2018 végén ismerhetjük majd meg a BMW X7-est.