Egyre nehezebb ellopni az autókat a mindenféle elektronikus lopásgátló miatt, ezért az autótolvajok egyre gyakrabban választják a tulajdonos számára kevésbé kellemes megoldást: betörnek a házba, és az ellopott eredeti kulccsal indítják be az autót.

Most egy 38 éves brit férfi töltötte fel házának biztonsági kamerájával készült felvételeket, amelyeken az látható, hogy az értékes autót észrevevő tolvajok bemennek a házba a nyitott bejárati autón keresztül. Az nem látszik, hogy egy kerékkulccsal megfenyegetik a tévé előtt idéző családapát, akivel együtt ott vannak 13, 11 és 3 éves gyermekei is. Szó nélkül átadta a kulcsokat a rablóknak, akik ez után nyugodtan mondhatjuk, angolosan távoztak. A férfi 1000 font nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki azonosítja a Vauxhall Corsával közlekedő tetteseket. A tanulság: ha nagy értékű autója van valakinek, ne parkoljon vele szem előtt, és leginkább zárja be lakásának ajtaját.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!