1980-87 között már kínált luxus belső kialakítású autóbuszt a Hongqi autógyár 165 lóerős benzines V8-assal, az elkövetkező években aztán a luxuslimuzinokra helyeződött át a hangsúly. Most azonban úgy mérték fel, megint van igény egy hasonló járműre, aminek az itt látható L6 VIP az eredménye.

Nem siették el a dolgot a fejlesztőmérnökök, négy éven át dolgoztak az új járművön – ráadásul csak karosszériát kellett készíteniük. Egy Toyota alvázra építették fel a 7105 mm hosszúságú, 2105 mm szélességű, 2675 mm magas karosszériát, a tengelytávolság 3900 mm. A technika is japán, a motor 3,0 literes turbódízel 400 Nm-es nyomatékkal, a váltó nyolcfokozatú automatikus, a csúcssebesség 100 km/h, és ezt a sebességet mintegy 15 másodperc alatt képes elérni.

Piros szőnyeget kapott az utastér, ahol a vezetőnek, egy utaskísérőnek és 10 nagyon fontos személynek van helye. Különösebb extrákra egyébként nem kell számítani, a manapság mifelénk távolsági buszokon megtalálható tévé, elektromos töltési lehetőségek és légkondicionáló van a fedélzeten, egyedül a plüss üléskárpit jelenti a különleges bánásmódot.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!