Nem ez az első eset, hogy európai embernek furcsának tűnő nevet választanak a limitált szériás autóiknak a gyártók, és a BMW is csak a kínai horoszkóp előtt tiszteleg a választásával, az idei ugyanis a Ló éve, így kézenfekvő, hogy a különleges autójuk a Horse Edition, azaz Ló Kiadás nevet kapja.

Kiindulási alapnak a nyújtott tengelytávolságú BMW 740Li xDrive-ot választották, amelynek megjelenését M Sportcsomag teszi különlegessé, meg a fényezés. Henry Ford filozófiájának megfelelően – bármilyen szín kérhető, feltéve, hogy az fekete – négyféle karosszériaszín közül lehet választani, de azok mind csak a fekete különböző árnyalatai: rubint fekete (ez látható a fotókon), zafír fekete, citrinfekete és holdkő. Teljesen LED-es fényszórók világítanak elöl, 19 colos M-es könnyűfém felnik töltik meg a kerékjáratokat, és ez egészet a Limited Edition feliratot magán viselő hátsó krómcsík teszi teljessé.

Az utastérben egyedi színű bőrrel vontak be mindent, így az M-es kormánykereket is, antracit színű tetőkárpitot használnak, mind a négy utas szellőztethető, a hátsók masszírozó komfortüléseken foglalhatnak helyet. A ló motívum egyébként egyedül az első ülések támláján jelenik meg. A Pekingi Autószalonon leplezi le a BMW a 740Li xDrive Horse Edition-t, a vételár és a darabszám most még nem ismert.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!