25 évvel ezelőtt nyílt meg a svájci Rehau beszállító értékesítési irodája Magyarországon, 2005-ben logisztikai központot építettek Győrben, majd 2013-ban itt építették fel első hazai gyárukat. Ezt éppen 8000 négyzetméterrel bővítik a növekvő kereslet miatt, és ezen felül építik fel Újhartyánban új gyárukat. Ennek elsődleges vásárlója a Mercedes-Benz lesz, de máshová is szállítanak majd innen alkatrészeket.

– Külső alkatrészeket, például lökhárítókat, spoilereket, illetve egyéb pótalkatrészeket gyártunk majd az újhartyáni 63 ezer négyzetméteres üzemben a következő év őszétől. Világszinten is a legmodernebb REHAU-Automotive gyáregységet építjük fel, körülbelül 150 millió eurós beruházásról van szó – magyarázta Markus Grundmann, a Rehau Automotive Divízió vezérigazgatója.

A tervek szerint jövő ilyenkor indul majd meg a termelés, de teljesen csak 2021-re épül fel a 63 000 négyzetméteres gyár, amellyel kapcsolatban még megjegyezték azt is, hogy a 400 000 négyzetméteres telken még marad hely a kapacitás későbbi megduplázására is, ha arra szükség lesz. Az ünnepélyes alapkő-letételen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Rehau-val, és elmondta, hogy a 652 munkahelyet teremtő 40 milliárd Ft-os beruházáshoz a magyar állam 7,1 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatást adott.