Hollandiában ugyan rengeteg a felszíni víz, de jelen esetben mégsem ez okozta a problémát. Az Ede városában található Van der Werf Peugeot márkakereskedés udvarán parkolt az alig egy héttel ezelőtt forgalomba helyezett 308 SW, amikor vízcsőtörés következett be.

Ráadásul pontosan azon parkolóhely alatt, ahol a kereskedés tesztautóját kiállították. A sor legelején, az utca szintjétől kiemelve úgy egy méterre, hogy közlekedők a lehető legkönnyebben észrevegyék.

Azonban pontosan itt repedt meg a vezeték, a kiáramló víz meg kimosta az alapot, mielőtt az egész utcát elárasztotta – a kitüntetett helyen parkoló 308 SW egészen az A oszlopig merült a sárba. Most aztán kezdhetnek sakkozni a biztosítónál, hogy akkor ez most gazdasági totálkár, vagy netán még menthető-e még a jármű, amely az eltelt egy hét és pár száz kilométer alatt olyan sokat nem veszített újkori értékéből.

Az autó elején kell alaposan átnézni az elektromos rendszert és az 1.2 THP motort, no meg fel kell frissíteni a rozsdavédelmet az üregekben, de még menthetőnek tűnik a jármű. Bár valószínű, hogy a kereskedői tesztflottába nem fog már visszatérni…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!