Egykor sikeres csapat volt a Skóciából indult Ecurie Ecosse, amely a ötvenes és hatvanas években szerepelt az élvonalban. Egy gyűjtő, Dick Skipworth hosszú évek alatt összegyűjtötte a csapat több járművét, amelyeket egyben szeretne értékesíteni.

December elsején, a Bonhams londoni központjában megtartott árverésén kínálják eladásra az egyedülálló kollekciót, amely hét darab versenyautóból és egy 1959-es Commer teherautóból áll – utóbbi egyszerre három versenyautót képes szállítani, és mobil szerviz is van a fedélzetén.

A versenygépek már önmagukban is milliós értéket képviselnek, például az 1956-ban és 1957-ben a Le Mans-i 24 órást megnyerő Jaguar D-Type. De a többi se lebecsülendő, úgymint 1952-es Jaguar XK120, 1953-as Jaguar C-Type, illetve egy 1959-es Tojeiro-Jaguar. Ezen kívül egy 1960-as Cooper T49-es, egy 1961-es Austin-Healey és egy 1962-es Tojeiro-Buick alkotja a csomagot. Kérdés, lesz-e elég tőkeerős gyűjtő, aki ezt a nyolc járműből álló és egészen biztosan nem olcsó gyűjteményt meg tudja majd vásárolni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!