Novemberben még csak tanulmányként ismerhettük meg a Kia KX3-as elnevezésű szabadidő-autóját, most pedig megérkeztek az első nemhivatalos – de már a sorozatgyártású változatot mutató – képek az új szabadidő-autóról.

Kategóriájában kicsinek számít az autó: hossza 4270 mm, a szélesség 1780 mm, a magasság 1630 mm, a tengelytávolság 2590 mm. A megjelenést egy kicsit csiszolták a tanulmányhoz képest, leginkább a lámpák tájékán – a ködfényszórók formája átalakult, a többi lámpának a betétjét cserélték ki.

Mivel kifejezetten a kínai piacra készített típusról van szó, csak benzinmotorral fogják kínálni. A 2015 márciusára várható piaci bevezetéskor 1,6 literes szívómotorral – 6 fokozatú automatával – és 1,6 literes turbómotorral – 7 fokozatú, dupla kuplungos váltóval – lesz majd választható, összkerékhajtás a hírek szerint csak később várható. Nem lehet kizárni, hogy idővel más piacokon is megjelenik majd a Kia KX3-as, de elképzelhető, hogy nem állítanak majd cégcsoporton belüli konkurenciát a Hyundai ix25-ösnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!