Noha a Fordnál manapság a világautó hódít, azért továbbra is vannak helyi specialitások a kínálatban. Az Egyesült Államokban Fusion néven forgalmazott autó Európában Mondeo-ként lesz megvásárolható, a helyi igényeknek megfelelően a négyajtós, lépcsős hátú mellé készítettek ötajtós ferdehátú és kombi karosszériákat is.

Kínának is egyedi középkategóriás Fordja lesz, igaz, a Mondeo név ellenére az amerikai autót veszik át. De nem változtatás nélkül, a helyi vásárlók igényeinek megfelelően nem spórolnak a krómmal. Fényesen csillog a hűtőrács, amely így már tényleg aston martinos.

De ez még nem minden, a hátulnézeten felfedezhetjük, hogy az oldalablakok csücskébe, a C oszlopra is kanyarítottak még egy kis krómot, csak a tekintély kedvéért. Kínában kétféle motorral, az 1,6 literes (180 LE) és 2,0 literes (240 LE) EcoBoost turbómotorral lehet majd megvásárolni a Ford középkategóriás autóját hamarosan.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!