Egy kicsit a megjelenést is birizgálták, a Skoda Superb modellfrissítésének legfontosabb eleme az új technológiák megjelenése, aminek következtében takarékosabb lett az autó.

A jövőben az összes dízelmotornál és a 125 lóerős, 1,4 literes TSI-nél alapfelszerelés a fékenergia-visszatáplálás és a motorleállító, ami esetenként akár 19 százalékos szabványos átlag csökkenést eredményezett – ez különösen ott fontos, ahol már CO2-kibocsájtás alapú az adózás. A legtakarékosabb dízel egyébként az 1.6 TDI Greenline, 4,2 l/100 km-es átlagfogyasztással. További műszaki változások: a 140 lóerős TDI 4×4-es kivitele már kézi váltóval is kérhető, illetve a 170 lóerős, 4×4-es TDI DSG váltóval is elérhető.

Annak ellenére, hogy első ránézésre nincs sok változás, a teljes, A oszlopi előtti részt lecserélték: lökhárító, hűtőrács, motorháztető, sárvédők – mind újak. Extraként LED-es nappali menetfénnyel rendelkező bi-xenon fényszóró is kérhető, hátul alapfelszerelésnek számítanak a látványos, hármas C/D elemet tartalmazó lámpák. A használatot könnyíti majd meg a legújabb parkolósegéd elérhetősége, a legújabb generációs rádiók-navigációk dolgoznak a középkonzolon, és lecserélték a kormánykereket is. Június vége felé érkezik a kereskedésekbe a felfrissített Skoda Superb.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!