Behúzható kerékkel rendelkező, ezért vízen is nagyon gyors kétéltű autóival alapozta meg a hírnevét a Gibbs Technologies nevű cég, amely most új kategóriákba terjeszti ki a választékát: kétéltű motorkerékpárt, trike-ot és ATV-t is bemutatott.

A Biski nevű motorkerékpár talán a legesetlenebb megjelenésű, de ennek gyakorlati okai vannak. Amíg közúton jól jön a keskeny felépítés, a vízen a stabilitás megőrzése miatt létszükséglet a széles hajótest. Ebből következően nem igazán kanyarvadász motorkerékpárról beszélhetünk, cserébe nem kell vele visszafordulni akkor sem, ha vízparthoz ér az ember. A hajtómotor teljesítménye egyébként 55 lóerő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elöl két-, hátul egy kerékkel rendelkezik a Triski nevű kétéltű, aminek a motorkerékpárral ellentétben már jól áll a széles terpesz. A 135 lóerős motorral szerelt trike közúton is fürgén mozog, vízen pedig jetski-ket megszégyenítő manőverekre is képes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Terraquad nevű kétéltű egy igazi terepjáró ATV, amelynél a két ülés egymás mellett helyezkedik el és még egy méretű plató is van ezek mögött. A négykerékmeghajtású járművet 140 lóerős motor hajtja és a hasonszőrű ATV-kkel ellentétben vízen keresztül is folytatni tudja az útját. A Gibbs nem árulta el, mennyibe kerülnek az új modelljei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!