Bár a találkozó szervezői 2020-ban nagyon készültek rá, a koronavírus-járvány miatt az utolsó pillanatban kellett lemondaniuk a rendezvényüket. Így a 2019-es rekord után, amikor több mint 1500 Alfa Romeo érkezett AlfaCitybe, két teljes évet kellett várniuk a márka szerelmeseinek, hogy újra találkozhassanak.

A találkozót a 2004-ben alakult Alfa Amore nevű internetes közösség szervezi. Az első AlfaCityt még 2007-ben rendezték meg, már akkor is több száz autó részvételével. A korábbi találkozókat Esztergomban, Komáromban, Balatonfüreden és Zánkán tartották. A mostani új helyszín egyik legnagyobb előnye, hogy Dunaújváros gyakorlatilag az ország közepén van, és autópályán lehet megközelíteni.
Az idei rendezvény fellépőinek többsége Alfa Romeo tulajdonos, vagy szorosan kötődik a márkához. A találkozó szombati napján előadást tart Várkonyi Gábor autópiaci szakértő, Vályi István, a Speedzone.hu autós újságírója, a sok nevetésről pedig Janklovics Péter, a Dumaszínház humoristája gondoskodik majd. Látványos bemutatót tart majd Zozo Kempf, BMX világbajnok és megrendezik az alfás tetoválások versenyét is. Ezen az indulhat, akinek a márkához kötődő tetoválása van.

A találkozó mindkét napján tuningautó és oldtimer kiállítást tartanak. A rendezvény legizgalmasabb autói között lesz egy Alfa Romeo Montreal, de érkeznek oldtimer Ferrarik és Maseratik is a rendezvényre. AlfaCity minden ötödik résztvevője külföldi, több külföldi márkaklub képviselőjét is várják a szervezők, egyebek között Olaszországból, Ausztriából, Romániából, Szlovákiából, Szerbiából, Csehországból és Lengyelországból is érkeznek majd alfások.
A nap házigazdája idén is Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető, az Alfa Romeo hazai márkanagykövete. A programok sorát mindkét este hajnalig tartó bulik zárják, amelyeken fellép többek között Marta Vendrey, Stereo Palma/Náksi, aztán pedig DJ Miller zenél majd.

Az idei rendezvény a kormány rendelkezése értelmében csak védettségi igazolvánnyal látogatható, így a szervezők azt kérik, hogy aki nem rendelkezik ilyennel ne induljon útnak.

A rendezvény részletes programja megtalálható a www.alfacity.hu címen.