Amióta Indiában is elkezdték a Duster gyártását, folyamatosan jelenik meg az autó a jobbkormányos piacokon. Nagy-Britanniában is hatalmas siker a szabadidő-autó, és szeptember óta már Dél-Afrikában is meg lehet vásárolni Renault márkanév alatt.

A most megrendezésre kerülő Johannesburgi Autószalonon igyekeznek a lehető legnagyobb felhajtást csapni az autó körül, és mivel sok újdonsággal nem tudnak szolgálni, alaposan felforgatták a megjelenését. A Renault Design Central Europe szakemberei egy dél-afrikai tuningcéggel közösen készítették el a Detour nevű tanulmányt, amely lényegében egy komoly optikai tuningon esett át. Valószínűleg arról lehet szó, hogy a gyári tervezők által korábban elkövetett DCross terveit elküldték a helyi importőrnek, aki aztán egy helyi partner segítségével az elérhető elemekből megépítette azt.

Kötelező elem a fekete hátsó borítás, a kiegészítő lámpákat tartalmazó első lökhárító-rátét, egyébként meg a sárga-fekete kontrasztos színekkel játszottak mindenfelé, illetve LED-es hátsó lámpákat is készítettek. Noha csak utólagosan felszerelt alkatrészeket tartalmaz a Renault Duster Detour, egyelőre nem tervezik annak forgalmazását se részben, se egészben. Kár, mert biztos sokakat érdekelne egy olyan Duster modellváltozat, amely “Mad Max stílusú egy adag Terminátorral”, és a Dakar hangulatát is megidézi.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!