Sokan siratják, hogy a Renault nem hozza Európába a Duster alapján készített Oroch dupla fülkés pickupot, de ennek jó oka van: jövőre megkezdik az itt látható Alaskan tanulmány által megelőlegezett platós kisteherautó forgalmazását, egyszerre két hasonló új típus piaci bevezetése fölösleges bonyodalmat jelentene, arról nem is beszélve, hogy az Oroch alapját adó Duster esetén egy-két éven belül várható a modellváltás.

Jelen esetben egy klasszikus, létraalvázas pickupról van szó, amely az új Nissan Navara testvérmodellje – világautó lesz a franciák újdonsága, ennek megfelelően többféle változata lesz. Mi itt Európában például a Nissan barcelonai gyárából kapjuk majd az autót, amelyet a 2,3 literes biturbó dízellel szerelnek majd. Üzleti és magáncélú felhasználásról esik szó a sajtóközleményben, tehát várhatóan ebből is lesz merev tengelyes és független hátsó felfüggesztéssel szerelt változat.

A tanulmánynál teljesen LED-es világítást, 21 colos felniket, polírozott alumínium díszeket használnak; ezekről részben vagy egészben le kell majd mondania a vásárlóknak. A praktikus részletek maradnak, úgymint a plató oldalában kialakított tárolóhelyek az apróságoknak/kötelező tartozékoknak. A végleges változat három platóhosszal, többféle fülke-mérettel is választható lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!