A Moszkvai Autószalonon mutatkozik be a Brazíliában kifejlesztett Chevrolet Cobalt lépcsős hátú karosszériával rendelkező olcsóautó európai változata, amelynek a forgalmazása már januárban megkezdődik.

Az biztos, hogy Oroszországban és a régióban megvásárolható lesz majd a lépcsős hátú Aveo-nál tágasabb, de egyszerűbb kivitelű és olcsóbb típus, de azt nem tudjuk, hogy a „Kelet-Európa” mennyire nyúlik nyugatra, azaz nálunk megvásárolható lesz-e majd az autó.

Annyiban nem lesz ellenfele az Aveo Sedan-nak a Cobalt, hogy szerényebb felszereltséggel, és csak egyféle hajtással, ötfokozatú, kézi kapcsolású váltóhoz párosított, 1,4 literes, 97 lóerő teljesítményű benzinessel lesz választható. A csomagtér mérete azonban 502 helyett 563 liter. A Cobalt európai kivitelén kívül még a Colorado pickup is jelen lesz a Moszkvai Autószalonon, de továbbra sincs pozitív döntés a haszonjármű Uniós tagállamokban, így Magyarországon történő forgalmazásáról. Bár ki tudja, lehet, hogy Oroszországban végre eldől a pickup sorsa.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!