Valószínűleg épp úton volt a Pebble Beach-i autós rendezvénysorozatra az új Bugatti sportkocsi, amikor annak még mindig erősen álcázott orrát lefényképezték Los Angelesben – a hírek szerint egy olyan zártkörű bemutatón vesz majd részt az autó, ahol potenciális vásárlók megnézhetik-megtapogathatják az újdonságot, de semmiféle felvételt nem készíthetnek majd róla; a nagyközönség csak később találkozik majd a kocsival.

A pletykák szerint Chiron névre hallgató kocsinál a legnagyobb újdonság az lesz, hogy a 8,0 literes W16-os erőforrás mellé egy villanymotort is beépítenek lítium-ion akkumulátorral, a hálózatról tölthető hibrid hajtásnak hála 1500 lóerőre emelkedik a rendszerteljesítmény, és miközben a csúcssebesség csak minimálisan emelkedik, sokkal jobb lesz a gyorsulás. Ennél az autónál várhatóan még feljebb tornázzák majd a vételárat, de valószínűleg még az sem lesz elég ahhoz, hogy ne legyen ráfizetéses a Volkswagen konszern számára az egész Bugatti-projekt.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!