Nem egyszerűen fekete borítással vette körbe az Up! nevű miniautó karosszériáját a Volkswagen, hanem teljesen új felépítményt készített, az eredményt pedig elnevezte Taigun-nak – ami a maga részéről a Tiguan anagrammája.

Az Up! padlólemezére felépített szabadidő-autó karosszériája 3859 mm hosszú, a tengelytávolságot 5 centivel megnyújtották a miniautóhoz képest, jelent esetben 2470 mm. A négyszemélyes utastér mögött még alaphelyzetben 280 literes csomagtérnek találtak helyet, a bővítés után 987 literes a raktér.

Új még a motor is, az 1,0 literes háromhengerest turbófeltöltővel egészítették ki, a teljesítménye 110 lóerőre emelkedett, a nyomaték 175 Nm – utóbbi már 1500-as percenkénti fordulaton, tehát nem sokkal alapjárat után mérhető. A 100 km/órás tempót 9,2 másodperc alatt éri el a VW Taigun, végsebessége 186 km/óra, a szabványos átlagfogyasztása 4,5 l/100 km. Hivatalosan még nincs döntés a sorozatgyártásról, de legkésőbb 2-3 éven belül várható az autó, hiszen a Volkswagen korábban bejelentette, hogy lefelé (Taigun) és fölfelé (7 személyes Touareg) is szeretné bővíteni SUV-kínálatát. Az 1,0 literes turbómotorral meg hamarabb is találkozhatunk majd az Up! GT-ben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!