Tavaly debütált a Kahn tuningcég által az Aston Martin DB9-es alapján megépített Vengeance nevű kupé, idén pedig ennek nyitott változata volt az újdonság a Genfi Autószalonon. Az egyszerűség kedvéért a DB9 Volante volt a kiindulási alap, változtatás nélkül vették át az övvonal feletti részt, tehát a szélvédőt, annak keretét, és magát a tetőt is.

Egyébként a kupéhoz képest nemcsak a hátsó sárvédőket módosították, de még szélesebb lett az elöl lévő hűtőrács, és a hátfal megjelenésén is csiszoltak egy keveset. Annak ellenére, hogy a kupé karosszériáját vették alapul, így is 200 munkaórába telt az új külső megalkotása. Az utastérben egyszerűen újrakárpitozták az üléseket és a burkolatokat, a technikához nem nyúltak. Aggódni nem kell, így is 510 lóerős a 6,0 literes szívó V12-es.

Könnyen lehet, hogy a Genfi Autószalonon megmutatott Kahn Vengeance Volante többet már nem lesz látható. A cég mindössze két példányt épít belőle, és ha sikerül ezt értékesíteni, akkor természetesen a megrendelő igényeihez alakítják majd a fényezést és a kárpit valamint a vászontető színét is. Nem lehet egyébként bárki vásárló, a Kahn cég fenntartja magának a jogot, hogy szelektáljon.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!