Szabadidő-autóról lévén szó, a Škoda Karoq esetén is vízszintesen osztották ketté a fényszórókat, az első sajtófotókon természetesen a LED-es egységeket látjuk (Ambition-tól választható), ami egyébként feláras lesz majd. Egyébként ha nem is könnyen, de azért megkülönböztethető például legközelebbi testvérétől, a vele közös gyártósoron készülő Seat Atecától a csehek újdonsága. Ugyanaz a stílus, de kicsit mások a részletek.

Az ötajtós karosszéria 4382 mm hosszú, 1841 mm széles és 1605 mm magas, a tengelytávolság 2638 mm (összkerékhajtásnál 2630 mm). Az utastérben elérhető VarioFlex ülés hasonló ahhoz, amit anno a Yeti hátsó ülése tudott, megfejelve annyival, hogy a három ülés akár egyenként ki is vehető, ha az alaphelyzetben 521 literes csomagtér bővítésére van szükség. A raktér legfeljebb 1810 literes lehet.

A műszerfal legnagyobb újdonsága a vetített műszeregység, amelynél a kerek „órák” mellett eltérő dizájn is választható a navigációs térkép két oldalára. Az akár 9,2 colos képátlójú érintőképernyős fejegységek pedig mindenféle kapcsolódási lehetőséget kínálnak, mobilnetes vagy LTE hozzáféréssel megfelelő előfizetés esetén. 2018-tól alapfelszerelés lesz a Karoqnál a segélyhívó gomb, ami eleinte a CareConnect szolgáltatáscsomagban van csak benne.

Két benzin és két dízelmotorral lehet majd megvásárolni a Škoda Karoq szabadidő-autót, ahogy az a VW konszern hasonló termékeinél megszokott, csak a legerősebbekhez választható összkerékhajtás, amivel rögtön DSG váltót is adnak és az üzemmódválasztó menübe kerül egy Off-Road program is, amelynél úgy hangolják az elektronikus beavatkozó rendszereket, hogy nehéz talajviszonyok között jobban mozogjon az egyébként aszfaltra tervezett autó. Az alap benzines az 1,0 literes TSI (115 LE), majd az 1,5 literes TSI Evo (150 LE) jön, amely hengerlekapcsolással is rendelkezik alapáron, az 1,6-os dízel (115 LE) mellett a 2,0 literes TDI két teljesítménnyel is (150 és 190 LE) választható lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!