A Porsche 550 Spyder előtti tisztelgésnek szánja az eddig ismeretlen francia Vintech az 550 Tribute autója, amelyet a Pebble Beach-i rendezvényen lepleznek le augusztus 17-én. A forma épp csak annyira hasonlít a régire, hogy a Porsche jogi osztálya ne találjon rajta fogást, egyébként pedig a legmodernebb technikával építik meg a kupét.

szándékosan nem tökéletes utánzatot készítettek, hanem a modern anyagok-gyártástechnológiák felhasználásával gondolták újra az egész konstrukciót. Kompromisszumokat ugyan kötöttek, de épp csak annyit, hogy a közúti forgalomban való részvételnek megfeleljen az autó.

Teljesen egészében karbonból készül a karosszéria, a franciák egy saját, négyhengeres boxermotort is készítettek – egy hatalmas tömbből marták ki a blokkot, amire aztán 3,0 literes lökettérfogatot eredményező hengerek kerülnek. Léghűtéses az erőforrás, amelynek megcélzott teljesítménye 260-270 lóerő. A váltó ötfokozatú, kézi kapcsolású. Így is igen gyors lesz a Vintech P550-es, hiszen a saját tömege 550 kg körül alakul. Egyelőre nem tudjuk, mennyibe kerül a francia alkotás, és azt sem, tervezik-e kis szériás gyártását.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!