Az eredeti ütemterv szerint a Polo kisautóról júniusban, a vele közös alapra épülő T-Roc szabadidő-autóról augusztusban, a Virtus nevű lépcsős hátú kisautóról és a Touareg szabadidő-autóról pedig novemberben adták volna közre az első információkat, az évet pedig az új generációs Jetta bemutatásával zárják.

Ehhez képest most itt van egy képen rögtön két fontos újdonság, az új Polo és a Touareg szabadidő-autó. Dél-Afrikában, egy parkolóban fényképezték le a két autót, amelyeknél épp csak a hűtőrács mintázatát maszkolták el, így például nem látszik a Touaregnél, hogy annak eleje az Arteonhoz hasonlóan a fényszórókat is tartalmazza.

A Polo kisautónál marad a hagyományos megjelenés, az MQB A0 építőkészletnek köszönhetően változatlan hosszra, de bő 10 centivel nagyobb szélességre számíthatunk. A motorkínálat újdonsága az 1,0 literes turbómotor lesz, egyedüli dízelként az 1,6-os marad a kínálatban, a GTI-ben pedig a 2,0 literes turbómotor jut majd szerephez több mint 200 lóerős teljesítménnyel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!