Az olasz Carpassion weboldal jóvoltából pár nappal a hivatalos bemutató és a Frankfurti Autószalonon esedékes közönségpremier előtt itt vannak az új Renault Mégane első fényképei, amelyeken a GT sportos modell látható.

A műszeregység fényképén ott olvashatjuk az összkerék-kormányzásra utaló 4Control feliratot, e fölött pedig lóerő- és nyomaték mutató skálákat találunk, a dupla kuplungos váltó a kormány mögötti fülekkel is vezérelhető. A középen lévő digitális fordulatszámmérő ugyan csak 6000 fölött pirosodik be, de a fél tank üzemanyaggal megtehető 378 km alapján a dízelmotorra, mégpedig az 1,6 literes biturbó egységre tippelünk, amely 160 lóerővel kerül a GT motorterébe.

A hírek szerint később ennek a motornak a 180-190 lóerős változatát is elkészítik a Mégane számára, a csúcsot kezdetben az 1,6 literes benzines turbó jelenti majd 220 lóerővel. Az RS változat még legalább egy évet várat magára, még tippelni se tudunk, milyen erőforrás kerül majd abba. A hétköznapi modellekbe a 0,9, 1,2 és 1,4 literes turbós benzines, 1,5 és 1,6 literes egyturbós dízelek kerülnek. Hamarosan többet is megtudunk majd a Renault Mégane negyedik generációjáról.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!