Még van hátra egy kis idő a Frankfurti Autószalonon végre sorozatgyártású formában bemutatkozó Mercedes GLA szabadidő-autó embargójából, de persze manapság ez semmit nem jelent, úgyhogy itt vannak az első hivatalos képek.

A hivatalos PR-gépezet még csak egy olyan videónál tart (alul megnézhetik), amely azért elég sokat elárul az autó formájából, de egy pillanatra se engedi látni a teljes karosszériát – ezt küszöbölik ki az idő előtt napvilágot látott hivatalos fényképek, amelyeket elölről-hátulról és belülről is jó alaposan megnézhetjük az újdonságot.

A már jól ismert, A-, B- és CLA-osztályokhoz képest a legnagyobb eltérés a szabvány utastérben, hogy jelen esetben a sajtófotókon igyekeztek a legújabb divatnak megfelelően földszíneket és fautánzatot használni a terepes jelleg erősítése miatt, no meg az elengedhetetlen lökhárító-betéteket. Amúgy a tanulmány ismeretében semmi eget verő újdonságot nem látunk, és műszakilag se számíthatunk meglepetésekre, a többi kompakt Mercedesből ismert erőforrásokat-hajtásokat kapja majd a GLA.

Ez azt is jelenti, hogy összkerékhajtás csak a nagyobb teljesítményű erőforrásokhoz lesz választható, és ebből is minden bizonnyal lesz BlueEfficiency különösen alacsony szabványos fogyasztású változat, amelynél egy kicsit megkérdőjelezve az egész Mercedes GLA létét csökkentik majd a szabadmagasságot is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!