Ahogy azt korábban megírtuk a Hyundai i20-as kisautó álcázatlan képei kapcsán, az itt látható autót mi nem kapjuk meg. Mifelénk eltérő hátsó kialakítással, nagyobb méretű, bumeráng formájú hátsó lámpákkal forgalmazzák az újdonságot.

Ami miatt most megint hírt adunk az ázsiai változatról, az a kiszállítások megkezdése. Már úton vannak az első példányok az indiai kereskedésekbe, ahol augusztus 11-étől lehet megtekinteni-megrendelni az autót. Az megtartja elődjének erőforrásait – 1,2-es benzines kézi váltóval, 1,4-es benzines automatával és 1,4-es turbódízel -, de elektronikai téren jóval többet tud majd, például menetstabilizáló is választható lesz. Utóbbi Európában alapfelszerelésnek várható.

Az Indiában a gazdagon felszerelt változatok esetén elengedhetetlen kétszínű, fekete-bézs belső kialakításról is le kell majd mondanunk. Ez nem nagy szívfájdalom, hiszen a műszerfalnak azt a részét világosították ki, ami a szélvédő alatt található – napsütésben nem lehet valami kellemes látvány a tükröződés. Szóval napokon belül hivatalosan is megismerhetjük majd a Hyundai i20-as új generációjának indiai változatát, az európai modell bemutatkozása a Párizsi Autószalonon esedékes.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!