Több helyen jelentek meg idő előtt az Audi Q8-as szabadidő-kupé fényképei, a gyár európai idő szerint kora délután leplezi csak le új modelljét. A kínai Shenzen városában rendezik az Audi Brand Summit rendezvényt, amelynek a világpremier lesz a csúcspontja. Nem véletlenül pedig az arrafelé szerencsésnek számító 8-as számot is kellően hangsúlyozhatják, nézzük csak meg a rendszámtáblát…

Ha ez nem lenne elég, a hűtőrács is nyolcszögletű, a króm mellett vastag szürke keretet kap, a csíkszerű fényszórók alá is műanyag betétek kerülnek. Ezen kívül az autó egész szélességét átfogó hátsó lámpa teszi különlegessé a megjelenést, ami épp csak annyiból kupé, hogy nincs lehetőség harmadik üléssor elhelyezésére. Utóbbinak pozitív hatása is van, a csomagtér alaphelyzetben 605 literes, bővítést követően 1755 literes a raktér.

Szeptemberben indul a forgalmazás, ahogy azt manapság az Audi nagy méretű modelljeitől megszokhattuk, az összes hajtás lágy-hibrid, első körben hathengeres motorok érhetőek el, a 45 TDI 231 lóerős, az 50 TDI 286 lóerős, az 55 TFSI 340 lóerős. A quattro összkerékhajtás széria, az összkerék-kormányzás feláras extra.

A BMW X5-ös G05 kódnevű új generációja az orosz Autoreview jóvoltából látott napvilágot a hivatalosan tervezettnél hamarabb. Egyértelműen az X3-as megjelenését követi, de azzal ellentétben nem fekete a hatalmas méretű vesék közötti, a vezetőtámogató rendszerek érzékelőit rejtő rész.

A műszaki részletekről annyit lehet olvasni az orosz weboldalon, hogy a CLAR építőkészletet használó új modell 2,0 literes (252 LE benzin, 231 LE dízel) négyhengeres, 3,0 literes (340 LE benzin, 265-320 LE dízel) hathengeres és 4,4 literes (462, 600+ LE benzin) V8-as motorokkal, valamint hibrid változatban is elérhető lesz. Bővebbet a hivatalos leleplezést követően tudunk majd.