Teljesen új fejlesztésű autóval váltotta a Kia a külföldön nagyon népszerű Soul öszvérét, azonban ez csak második pillantásra tűnik fel, hiszen nagyon azon voltak, hogy megőrizzék az előd megjelenését.

A változások se igazán újak, azokat már láthattuk a Trackster elnevezésű tanulmányon, csak itt nincs 2,0 literes, 250 lóerős turbómotor meg háromajtós karosszéria. Új karakteres elemként megjelent a fekete betétes csomagtérfedél – ami 5 centivel szélesebb a korábbinál -, illetve az első lökhárítót és annak ködlámpáit utánzó betét hátul.

Az utolsó csavarig új a karosszéria, immár 66 % a nagy szilárdságú acél aránya a felépítményben, a tengelytávolság 2 centivel növekedett, hajszálnyival növekedett a hossz és a szélesség is, a magasság változatlan. Teljesen új a belső, amelyet a hatalmas méretű érintőképernyő ural, több a hely is, a hátsó lábtér például 6 mm-rel lett nagyobb. Az Egyesült Államokban egy 130 lóerős 1,6-os és egy 164 lóerős 2,0 literes négyhengeressel lehet majd megvásárolni az új Kia Soul öszvért, mifelénk a nagyobb benzines helyett kínálat 1,6-os dízel lesz majd minden bizonnyal a sláger.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!